Участь викладачів кафедри в І Міжнародній науково-практичній конференції «Анімалотерапія в контексті розвитку сучасних методів комплексної реабілітації».

Упродовж 5-6 квітня 2019 року завідувач кафедри Оксана Джус, доценти кафедри Лариса Малинович,  Світлана Покутнєва взяли участь у І Міжнародній науково-практичній конференції «Анімалотерапія в контексті розвитку сучасних методів комплексної реабілітації».
Її організаторами виступили кафедра ортопедагогіки, ортопсихології та реабілітології Національного педагогічного університету імені М. П.Драгоманова, ВГО «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики», ГС «Асоціація іпотерапевтів України», ГО «Українська асоціація каністерапії».

Тематичними напрямами роботи конференції стали:
1. Перспективи розвитку анімалотерапії (види, форми, методики, стандарти в іпотерапії, дельфінотерапії та каністерапії). Світовий досвід та досвід України.
2. Планування, розробка та впровадження індивідуальних реабілітаційних й абілітаційних програм із застосуванням анімалотерапії для дітей.
3. Сучасні аспекти застосування іпотерапії, дельфінотерапії та каністерапії для дітей з порушеннями психофізичного розвитку.
4. Забезпечення підготовки висококваліфікованих кадрів для впровадження анімалотерапії в реабілітування дітей з інвалідністю та труднощами у навчанні.