«Дні кіно від ТРО» в Прикарпатському університеті

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника студенти та викладачі мали можливість переглянути коротко- і повнометражні документальні фільми від всеукраїнської тур команди «ТРО Медіа», героями яких є військовослужбовці підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ, їхні родичі, жителі постраждалих внаслідок атак російських військ населених пунктів України. Зокрема, це «По той бік миру», «Сад пам’яті», «Готові до спротиву. 105 бригада ТРО».

«Ми зібралися тут, щоб побачити, пережити та оцінити моменти формування нашої з вами сучасної історії. Дуже важливо на сьогодні, це донести її до загалу, показувати правду. На жаль, ці історії є трагічними, але ми повинні розуміти та пам’ятати, якою ціною ми здобуваємо незалежність», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Руслан Запухляк.

«Дні кіно від ТРО» – це всеукраїнський тур команди «ТРО Медіа» із презентацією документальних фільмів та історій, а також фотовиставки, що створені військовослужбовцями служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.

Перед початком показу фільмів автори стрічки, а саме військовослужбовці ЗСУ, режисер Олександр Ткачук та журналіст Микола Кобилюк розповіли студентам про її головну ідею, а також, пояснили чому їхня команда ініціювала сам кіномарафон. Після чого провели дискусію зі студентами.

«Окрім життєвих історій, у фільмі зібрано багато бойових оповідей, котрі супроводжуються відзнятими на фронті відеокадрами та роликами з приватного архіву воїнів 107 бригади», – каже військовослужбовець ЗСУ, режисер Олександр Ткачук.

«Ми створюємо продукцію за допомогою якої інформаційно чинимо спротив нашому спільному ворогу», – додає військовослужбовець ЗСУ, журналіст Микола Кобилюк.

Головна мета заходу «Дні кіно від ТРО» – показати глядачеві війну без прикрас; продемонструвати документальні свідчення про воєнні злочини російської армії на території України; сприяти зміцненню мотивації до військової служби у лавах ЗСУ серед військовозобов’язаних громадян та допомогти формувати національно-патріотичне виховання серед молодого покоління українців.

Окрім кінопоказів, присутні могли ознайомитися з фотовиставкою «Довжиною у війну». Це виставка репортажних світлин на воєнну тематику військовослужбовців ЗСУ – начальника служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ полковника Олексія Дмитрашківського та фотографа, молодшого сержанта Олега Пальчика. Близько 200 світлин з війни, які увійшли до цієї виставки, є фотодоказами злочинної діяльності армії рф. Фото зроблені одразу після деокупації Київщини – Буча, Бородянка, Стоянка.

Важливо відзначити, що світлини з цієї експозиції були у вісьмох країнах Європи.

Детальніше: http://surl.li/rxrgv