«Великий медичний день» у Ресурсному центрі з інклюзивної освіти кафедри професійної освіти та інноваційних технологій

26 листопада у Ресурсному центрі з інклюзивної освіти кафедри професійної освіти та інноваційних технологій відбувся «Великий медичний день» в он-лайн-форматі завдяки ліцензійному програмному забезпеченню Cisco Webex ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Зауважимо, що Ресурсний центр з інклюзивної освіти кафедри професійної освіти та інноваційних технологій розпочав свою роботу 29 жовтня 2020 з метою з метою поширення принципів інклюзивної освіти, створення і розвитку інклюзивного освітнього середовища.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулася доктор педагогічних наук, завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Оксана Джус, керівник навчально-наукового гуманітарного центру Науково-дослідної частини університету Лілія Зінюк, доценти кафедри Ірина Кучерак та Зоряна Ленів.доценти кафедри Ірина Кучерак та Зоряна Ленів.

Спікерами заходу стали:

Доктор медичних наук, професор кафедри неврології та нейрохірургії освіти Івано-Франківського національного медичного університету Гриб Вікторія Анатоліївна – «Вищі кіркові функції. Акцент на мовлення».

Кандидат медичних наук, доцент кафедри неврології та нейрохірургії Івано-Франківського національного медичного університету Геник Софія Ігорівна – «Диференційна діагностика розладів мовлення.

Кандидат медичний наук, доцент кафедри стоматології післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету Костишин Зоряна Теодорівна – «Актуальні аспекти профілактики стоматологічних захворювань».

Лікар-оториноларинголог Геник Ярослава Іванівна – «Анатомія ЛОР-органів. Механізм мовлення».

Зауважимо, що спікери заходу проходять науково-педагогічне стажування на базі кафедри професійної освіти та інноваційних технологій.

Учасники заходу обговорили доцільність інтеграції медичних, психологічних та педагогічних знань задля ефективності роботи майбутніх фахівців –логопедів та практичних дитячих психологів.  Нагадуємо, що підготовку за фахом 016 «Спеціальна освіта» (логопедія) на Івано-Франківщині вперше розпочали на кафедрі професійної освіти та інноваційних технологій Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки у 2019 році. Із 2020 року на базі кафедри започатковано також нову освітню програму 053 «Психологія» (Дитяча психологія та психологічна практика».  Станом на сьогодні навчанням за двома освітніми програмами охоплено майже 200 студентів денної, заочної форми та скороченого терміну навчання.

Загалом подія об’єднала понад 70 учасників – науковців, студентів, учителів ЗЗСО, вихователів ЗДО, керівників закладів освіти, стейкхолдерів.

Модератор заходу – Ірина Кучерак (доцент кафедри професійної освіти та інноваційних технологій)

Детальніше – за посиланням: 

Частина 1: https://www.youtube.com/watch?v=3Us7mGWA7vg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3zGcun4XQfszFS5UrNh4Upt_bzdoAmQ9cK8AQQpzzfC2nBv-chrWq-Eno

Частина 2: https://www.youtube.com/watch?v=y91MjKcJl3U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1npf4SMc3c2amPqJsPN4SGEASToVOLWdNyYw_5jepA2daaMztcs6HnSbw

Частина 3: https://www.youtube.com/watch?v=AeUGqc-eckw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Q6g9bg5DJ2EEyCfLq4LoI31eAsuSTOFh2KDZxxMN125N7htwpEmkbpBI