Участь викладачів кафедри у роботі психологічного кіноклубу

31 травня 2018 року Психологічний кіноклуб, співорганізаторами якого є доценти кафедри Володимир Мицько та Юрій Сидорик, продовжив роботу переглядом фільму “Тіло і душа” Ільдіко Іньєді.

Спільно з учасниками і модераторами обговорили питання про синдром Аспергера, про постмодерністське кіно, про ставлення до тварин, про первинність думок чи емоцій, про перцептивне, схеми, про одинокість та почуття.

26 квітня 2018 року Психологічний кіноклуб, співорганізаторами якого є доценти кафедри Володимир Мицько та Юрій Сидорик, продовжив роботу переглядом фільму “Любить – не любить” Летиції Коломбані.

І фільм, і обговорення сьогодні викликали різні емоції та рефлексії, запитання про норму і патологію, про причини любовної залежності, про ілюзорність реальності, про аперцепцію та каузальну атрибуцію, про причини психозів, про ризики та стигми гуманного ставлення до психічно хворих людей, про суб’єктивність моральних суджень, а ще про ціну прихильності представників протилежної статі…. Кожен з присутніх тримав “запас інтелектуальної їжі” для подальших роздумів.

27 грудня 2017  р. у читальному залі імені Богдана Гаврилишина Прикарпатського національного університету психологічний кіноклуб, одним із засновників і членом якого є доцент кафедри Володимир Мицько, знову зібрав однодумців, зацікавлених у тонкощах життєвих історій. Перегляд художнього фільму “Невидимий світ” та його обговорення зумовили висновок присутніх про те, що любов, віра в іншу людину допомагає долати найжорсткіші стереотипи та межі.

29 листопада 2017 р. з ініціативи доцентів кафедр соціальної психології, професійної освіти та інноваційних технологій Юрія Сидорика, Володимира Мицька та Надії Когутяк в рамках діяльності Школи майбутнього психолога і Центру когнітивної психології та психотерапії в університеті розпочав роботу психологічний кіноклуб – платформа для  перегляду кінострічок з метою кращого розуміння власних почуттів та емоційного стану інших людей, знайомство і зустрічі тих, хто цікавиться і вивчає психологію.

http://www.pu.if.ua/uk/novyny/6866-v-universyteti-rozpochav-robotu-psykholohichnyi-kinoklub