ЗМІ про нас і ми у ЗМІ

Любов ЧУЛАК: Розмовляйте з дітьми, щоб з ними не розмовляв логопед // Гуцульський край, №48, 2.12.2022 (https://gk.if.ua/2022/12/04/9479/?fbclid=IwAR3SYlEDkdZdgnJMt1VTYodY8PSo681BC1_Chg39DAzfkegavjwQo1ZAXsI )

Зустрічі з випускниками: сила в єдності

Досвід зустрічей з випускниками-логопедами кафедри цікавий Україні!
Тримаймося разом і зростаймо спільно професійно, адже в єдності – сила, а в різноманітті – творчий злет!
Наближаємо перемогу!

Навчання у часі війни

Війна розкидала нас усіх світами, але вона не може нас змусити не підтримувати одне одного і сумлінно вчитися і працювати. У Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника створено всі умови для навчання студентів, які, навіть у складних обставинах, перебуваючи далеко за межами України, опановують обраний фах.

Підтвердження цього – матеріал про Яну ОНИЩУК, студентку 2 курсу освітньої програми “Спеціальна освіта” спеціальності 016 Спеціальна освіта (016.01 Логопедія), що реалізовується на кафедрі професійної освіти та інноваційних технологій університету. Разом з родиною, яка вимушена була виїхати з  окупованого Херсону, сьогодні вона перебуває у Нідерландах й успішно, попри все, навчається.
Наближаємо перемогу РАЗОМ!

 

“Смакота” Михайлини Карпів – студентки освітньої програми “Дитяча психологія та психологічна практика”

Радіємо успіхам Михайлини Карпів – наймолодшої підприємниці і студентки кафедри, що навчається за спеціальністю 053 Психологія (освітня програма “Дитяча психологія та психологічна практика”)!

За спеціальністю – кравчиня, а нині здобуває фах психолога.

Але, історія не про це. Михайлина Карпів – лише 19, а вона вже підприємець. Виграла грант від Карітас Івано-Франківськ і рік тому розпочала власний бізнес. Поблизу Івано-Франківська виготовляє корисні та вітамінні перекуси. У Михайлини вдома – власне виробництво домашньої пастили, мюслів, фруктових чипсів та граноли, під брендом «Смакота».

Детальніше – у сюжетах: https://www.facebook.com/trk3studio/videos/638946720607160

https://www.facebook.com/340117442832163/videos/4797118073710186
“Про силу роду, освіту, інклюзію, боротьбу з хелловінською темінню та красу природнього й рідного крізь призму гарбузової тематики”: доцент кафедри Зоряна Ленів
“Ключ до підсвідомості”: коментар доцента кафедри Володимира Мицька

https://www.youtube.com/watch?v=OJapsw76z1s

“Психолог”, “психотерапевт”, “психіатр” – пояснюємо різницю. Матеріал підготовлений разом із Ilona Shevchenko для програми “Ранок на суспільному” рубрика “Ключ до підсвідомості” (UA: Карпати, 28 вересня 2021 року).
Сексуальні домагання і насилля у потягах”: коментар доцента кафедри Володимира Мицька
Важлива соціально-безпекова тема – “Сексуальні домагання і насилля у потягах”, яку підіймає журналістка Ilona Shevchenko у медіаресурсі ГЛУZД з коментарями від психотерапевта Володимира Мицька.
Коли варто звертатися до психолога, психотерапевта, психіатра? (коментар доцента кафедри Володимира Мицька)

https://www.youtube.com/watch?v=YoTsU1ebnYs

Коли варто звертатися до психолога, психотерапевта, психіатра? Роз’яснення з турботою про психічне здоров’я франківців.
Фаховий коментар наданий наданий Мицьком В.М. – кандидатом психологічних наук, психотерапевтом. Матеріал підготовлений разом із Ilona Shevchenko для програми “Ранок на суспільному” рубрика “Ключ до підсвідомості” (UA: Карпати, 6 жовтня 2021 року).
Говоримо про ДЕПРЕСІЮ на телеканалі UA: Карпати: коментар доцента кафедри Володимира Мицька
Психічне здоров’я важливе!
Говоримо про ДЕПРЕСІЮ на телеканалі UA: Карпати. Фаховий коментар наданий наданий Володимиром Мицьком – психотерапевтом, кандидатом психологічних наук.
Вчимося бути уважними до всіх, хто оточує і до себе.
Матеріал підготовлений разом із Ilona Shevchenko для програми “Ранок на суспільному” рубрика “Ключ до підсвідомості” (UA: Карпати, 15 жовтня 2021 року).
Всеукраїнський день психолога

23 квітня 2021 року з нагоди Всеукраїнського дня психолога доцент кафедри Юрій Сидорик спільно з деканом факультету психології Ларисою Заграй долучилися до розмови про психологію, її історію,  сучасність та перспективи розвитку в авторській програмі Надії Семенкович “Світлиця Надії”.

Детальніше: https://www.youtube.com/watch?v=2jXqNVEzdkg

 

Інтерв’ю зі спікерами міжнародної конференції «Голос і мовлення: від можливостей до реальності»

Зоряна Ленів: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійноі освіти та інноваційних технологій ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», логопед, спеціальний психолог, арттерапевт, музикотерапевт, голова ГО «СМАРТ-Персона»
Тема виступу: « Вокалотерапія в системі корекції мовлення»

https://www.facebook.com/TatyanaYarmakLOGODAR/videos/1308092429561945

 

Журнал «Вища школа» – до 80-річчя Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

№ 9 від 2020 року часопису “Вищої школи” присвячений Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника – «найбільшому і найрейтинговішому закладу вищої освіти Івано-Франківщини, якому виповнилося 80 років».

Детальніше:

VS_9_2020_ПНУ

 

 Інтерв‘ю доцента кафедри Зоряна Ленів на «Аллатра ТБ Львів»

Детальніше – за посиланням:

 

Майстер-клас Зоряни Ленів “Дрібна та артикуляційна моторика в розвитку дітей із ООП: практичний аспект»

Напередодні Міжнародного дня логопеда практичними логопедичними лайфхаками для розвитку дитини із ООП, які можуть застосовувати і педагоги, і батьки в щоденній співпраці з дитиною поділилася Зоряна Ленів – доцент кафедри, логопед, спеціальний психолог, арттерапевт, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, кандидат педагогічних наук, фахівчиня в галузі інклюзії.

Навчання дітей із особливими освітніми потребами сьогодні вже вийшло за межі специфіки діяльності вузьких спеціалістів. Кожен член родини, в якій виховується дитина з ООП, кожен педагог, який має в класі, чи в групі таку дитину інтеґрує в процесі взаємодії з дитиною спеціальні підходи та методи запозичені, зокрема, й з логопедії. Науковцям і практикам-логопедам загальновідомий той факт, що розвиток дрібної та артикуляційної моторики відбувається в тісному взаємозв’язку, що розвиваючи пальчики дитини ми тим самим стимулюємо розвиток не тільки мовлення, а й когнітивних процесів.

Детальніше – за посиланням: https://www.facebook.com/nus.org.ua/videos/2530793220553826/

 

«Що таке страх і коли він перетворюється у фобію?»: інтерв’ю доцента Володимира Мицька

«Що таке страх і коли він перетворюється у фобію? Чи можна зі страхом боротись і як допомогти близькій людині, яка має фобію?
Про це, і не тільки, в інтерв’ю доцента кафедри Володимира Мицька:

https://kufer.media/gajdy/zhyty-zi-strahamy-shho-take-fobiyi-ta-yak-z-nymy-borotysya/?fbclid=IwAR2DIazlSEQzil0nYy9-3tqvDOeyJMgmnaS3RZ06VbboNWyMhlXY_VZuspo

 

Відлуння міжуніверситетської онлайн-конференції «Україно моя вишивана: етнокультурний та освітньо-виховний потенціал української вишиванки»
Інтерв’ю з доцентом кафедри Зоряною Ленів.

https://www.youtube.com/watch?v=RTzzBqoBnhQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3UFmy_RlGF6DUu1gJ2EB1dTW1bZYl0xE64kvyz53I_7g9Kw-cBGEPHv48&app=desktop

«Без паніки: Як пережити ізоляцію»: поради доцента Юрія Сидорика

Як пережити ізоляцію, коли втратив роботу. Про це і не тільки – в інтерв’ю радіо “Західний полюс” доцента кафедри  Юрія Сидорика.

https://www.facebook.com/zahpolus/videos/875040776333346/UzpfSTIyNzMwMDE3MDYyNjM4MzM6Mjc1Nzk2NTY4NDQzNDA5Nw/?epa=SEARCH_BOX

 

Переконливо й аргументовано про потребу якісної освіти від доцента кафедри Володимира Мицька у студії «Карпатського ранку»

https://www.facebook.com/mytskovm/videos/1440007076161123/UzpfSTIyNzMwMDE3MDYyNjM4MzM6MjY4MDI3MjYxODg3MDA3MQ/

 

Відлуння участі завідувача кафедри Оксана Джус у швейцарсько-українському освітньому проекті “Розвиток громадянських компетентностей в Україні” (DOCCU): “…найкращий рецепт, щоб дитина почувала себе особистістю, особливою і любленою”

Більше

Завідувач кафедри Оксани Джус в ефірі Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина”

Детальніше

 

Участь завідувача кафедри Оксани Джус у V Міжнародній конференції “Українська мова у світі” в рамках Першого світового форуму українознавчих і суботніх шкіл

Детальніше:

http://www.jarmart.info/v-mizhnarodna-konferencija-ukrains…/

Вітаємо перших 75 майстер-тренерів для майбутніх вчителів початкової школи!

22 травня 2018 року завідувач кафедри Оксана Джус завершила навчання у семінарі-тренінгу в рамках впровадження нового компоненту швейцарсько-українського освітнього проекту “Розвиток громадянських компетентностей в Україні” (DOCCU)  за підтримки Міністерства освіти і науки України для викладачів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку за галуззю знань «Освіта» спеціальності «Початкова освіта» «Формування громадянських компетентностей у майбутніх учителів початкової школи» (Компонент IV / Модуль Б), отримавши свідоцтво майстер-тренера.

Детальніше

 

Участь доцента Юрія Сидорика у марафоні #нуяктобісказати на Urban Space Radio

19 травня 2018 року доцент Юрій Сидорик взяв участь у програмі громадського Urban Space Radio у марафоні #нуяктобісказати. Темою розмови стали питання допомоги людям,  які проживають наслідки гострого стресу, травм чи депресій, адже в більшості випадків можна зарадити людині, яка опинилася в складній ситуації.

 

Участь завідувача кафедри Оксани Джус в радіопередачі “Ідея національної школи Софії Русової і сьогодення”

7 березня 2018 року завідувача кафедри Оксани Джус у радіопередачі “Ідея національної школи Софії Русової і сьогодення”:

Детальніше

Інтерв’ю С.Дейчаківської «Жінки науки не бояться» (до 150-річчя з дня народження Марії Складовської Кюрі) // Репортер. – № 45 (9 листопада). – 2017. – С. 19.