Головам громад Надвірнянського району презентовано проєкт «Бадмінтон і зір»

Прикарпатський університет у Микуличинському ліцеї Яремчанської міської ради презентував головам міських, селищних, сільських територіальних громад Надвірнянського району проєкт «Бадмінтон і зір», який ініційовано президентом федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим. Мета проєкту – запобігання втрати зору у школярів через заняття бадмінтоном. 

Захід відбувся за участі голови обласної федерації бадмінтону, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди, декана факультету туризму Володимира Великочого та директорки Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентки кафедри фінансів Світлани Кропельницької, керівника підрозділу Науково-дослідної частини ПНУ Романа Стефанюка.

«Ми розпочали для школярів області програму «Бадмінтон і зір», бо ніщо так не допомагає зміцнити зір, як гра у бадмінтон. Адже в Україні 2/3 дітей мають проблеми зору. В рамках проєкту ми готуємо вчителів-тренерів з гри у бадмінтон, зокрема, у Микуличинській школі. Для дорослих, зокрема, керівників, цей унікальний вид спорту цікавий тим, що він вчить швидко приймати рішення. І це дуже важливо у наш час. Ми готові допомагати і у підготовці тренерів і наданні інвентаря і обладнання майданчиків», — підкреслив голова обласної федерації бадмінтону, ректор Ігор Цепенда і пояснив учасникам зустрічі механізм проведення медично-педагогічного експерименту серед школярів багатьох шкіл Івано-Франківської області, спрямованого на упередження та зупинення втрати зору шляхом гри у бадмінтон.

Детальніше: http://surl.li/ptsvk