Ми сьогодні об’єднані в тому, щоб через мову розбудовувати нашу державу

Сьогодні, в День української писемності та мови, у Прикарпатському національному університеті традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цьогоріч це був ХХII диктант. За умов сьогодення мовний флешмоб пройшов в університеті у змішаному форматі. Близько півтори сотні охочих – це представники ректорату, професорсько-викладацького складу, працівники та студенти – зібралися в лекційній аудиторії, інші ж мали можливість приєднатися в режимі онлайн за допомогою університетської хмарної платформи pu.webex.com як зі своїх робочих кабінетів, аудиторій, так і з дому.  

“Як засвідчують історичні події, мова відіграє ключове значення. Навколо неї відбуваються не тільки культурологічні процеси, а й об’єднання нації. Чим сильніше у нас буде розуміння того, що мова означає для українців, тим сильніша буде нація. Ми сьогодні об’єднані в тому, щоб через мову розбудовувати нашу державу”, – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Він також підкреслив, що в ПНУ з 2016 року вже стало доброю традицією для університетської спільноти писати радіодиктант разом. 

Відчули “свій дім”, який пам’ятає наші перші кроки і “береже щорічні зарубки часу, залишені рукою матері на одвірку”…. Пережили, видихнули біль і надихнулися РАЗОМ, з усім Українським світом, у Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника: в День української писемності та мови традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
Впевнені, що НАШ Дім вистоїть, бо “це місце сили і пам’яті роду”, тому й воюємо, виборюємо право жити і “зберігати в собі свій дім”.
Було тепло, затишно, піднесено і переможно!💛💙🎓🏆🔥

Детальніше: https://pnu.edu.ua/blog/2022/11/09/42856/