Участь завідувача кафедри Оксани Джус у міжнародних наукових конференціях

24 жовтня 2019 року завідувач кафедри Оксана Джус взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції “Громадський активізм українських мігрантів Європи: згуртовані новими викликами”, організованою Міжнародним інститутом освіти, культури і зв’язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”.

Серед пріоритетів наукового заходу тези:
“Громадський активізм – це саме те середовище, яке певної миті замінило і може й надалі заміняти державу. Без українців за кордоном Україна не витримала б. Сьогодні лобіювання українських питань у країнах проживання об’єднало світове українство. Тож спільно, єдиною командою, станьмо в обороні України”
(Софія Федина, народна депутатка України, членкиня Комітету Верховної ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики).
“Сьогодні політика діаспоризації світу зазвучала голосно.


Зазвичай кожна нація пишається своїми людьми, їхнім походженням, лише після того, як вони чогось досягли. А МІОК закликає цінувати за інше – вже за те, що українці за кордоном залишаються українцями, незалежно від статусу, посади…” (Оксана Юринець, народна депутатка України VIII скликання).
“Діаспора може передавати Україні досвід інших країн. Чіткі кроки до співпраці з діаспорою відкриють перед Україною нові перспективи” (Роман Руссу, голова секретаріату Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій).
“Завдяки українським мігрантам ми здобуваємо міцну опору – важливий інструмент комунікації зі світом. Українські інституйовані організації у світі завжди дбали про збереження ідентичності, популяризацію культури. А віднедавна почали працювати в актуальних напрямках інформаційної безпеки, зокрема розвінчувати стереотипи про Україну, захищаючи права українців у всьому світі” (Оксана Дащаківська, голова регіонального офісу Міжнародного фонду “Відродження” в Західній Україні)…

24-25 вересня Оксана Джус долучилася також до міжнародної науково-практичної конференції “Міжнародні та практичні аспекти формування освітнього простору інституційного рівня: світовий і вітчизняний вимір”, що проходила на базі Львівського національного університету імені Івана Франка з доповіддю на тему “Педагогічні умови формування професійних і національно-громадянських якостей у працях вітчизняних представників української діаспори другої половини ХХ ст.”.