Участь студентів і викладачів кафедри у відкритій презентації рекомендацій для розвитку інклюзивності Івано-Франківська

Системно і послідовно працюємо над удосконаленням освітніх програм.
Адже навчання не обмежується стінами вишу: 6 лютого 2024 року  студенти і викладачі кафедри логопедії та інноваційних технологій в інклюзії взяли участь у відкритій презентації Юрія та Катерини Лозовенко  рекомендацій для розвитку інклюзивності Івано-Франківська як підсумок спільного проєкту «Промприладу», компанії ORESUND та «Теплого міста».
У його рамках було проведено низку тематичних подій, опитування доступності, в якому мешканці Івано-Франківська вказували найпроблемніші локації та давали оцінки наявній
міській інфраструктурі, фокус-груп, щоб зібрати думки щодо проблем і можливих рішень та натурні обстеження на основі отриманої бази даних.
Документ, який презентувала компанія ORESUND містить:
▪️ сфокусований огляд нормативної бази України в частині доступності інфраструктури;
▪️ рекомендації щодо створення безбар’єрного простору;
▪️ типові схеми рішень для реалізації доступного середовища;
▪️ орієнтовний план їх впровадження на 5 років.
Презентацію було проведено компанією ORESUND спільно з платформою «Тепле Місто» на замовлення Фонду Промприлад у межах проєкту «Коворкінги та дитячі установи, створені для батьків з особливим акцентом на жінок та їхню участь у економічній діяльності».
Цей проєкт створено Фондом Промприлад завдяки отриманому ґранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні» у межах фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.
Під час заходу презентував свій додаток Ігор Романчук- Friendly city, який допоможе маломобільним, і не тільки, групам населення зорієнтуватися, де інклюзивне середовище в місті.
Багато цінних ідей і думок задля реалізації інклюзії та оновлення освітніх бакалаврської та магістерської програм, що функціонують на кафедрі: “Інклюзія в освіті” та “Спеціальна освіта”.
Далі буде!