Звіт про досягнення стратегічного успіху університету

Непростий рік…
Тим вагоміші і цінніші здобутки, перемоги і спільне бажання рухатися вперед усім Прикарпатським неаціоональним університетом імені Василя Стефаника!
22 грудня у Прикарпатському національному університеті в змішаному форматі відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради. Центральною подією заходу став Звіт ректора про діяльність університету в 2023 році.

На початку засідання ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда нагородив грамотами та подяками Івано-Франківської обласної ради визначних представників університету,

серед яких і директора Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Михайла Нагорняка.

Ректор у своїй доповіді передусім звернув увагу на міжнародні рейтингові позиції Прикарпатського університету, за якими його діяльність оцінюють в Україні та закордоном. Зокрема, у 2023 році були досягнуті наступні позиції: Webometrics Ranking of World Universities – 5 місце; SCImago Institutions Rankings – 5 місце; рейтинг вишів за показниками SciVerse Scopus – 10 місце; Top Universities in Ukraine 2023 – 10 місце; серед закладів вищої освіти Івано-Франківська – 1 місце; рейтинг «Кращі ЗВО західного регіону України» – 4 місце; рейтинг «Кращі класичні ЗВО України» – 5 місце; консолідований рейтинг ЗВО України 2023 року – 7 місце; рейтинг ЗВО «ТОП-200 Україна» – 11 місце; рейтинг ТОП-10 фахових коледжів України (за кількістю вступників) – 9. Серед ТОП-10 найпопулярніших ЗВО за кількістю поданих заяв абітурієнтів ПНУ ім. Василя Стефаника у 2023 році посів 8 місце.

Університет у цьому році реалізував багато вітчизняних, Міжнародних наукових проєктів, а також Міжнародних освітніх та інфраструктурних проєктів.

Під час доповіді Ігор Євгенович також відзначив активну інформаційну політику, яку проводить університет через засоби масової інформації, плідну міжнародну діяльність та високі здобутки викладачів, науковців та студентів у 2023 році.

На завершення доповіді ректор окреслив основні завдання на прийдешній 2024 рік.

«Важлива і домінуюча складова нашого університету –  якісне надання освітніх послуг. Якість навчального процесу – це наш головний пріоритет. Ще один важливий момент – це питання науки. Ми маємо підтримувати та розвивати наші наукові досягнення, наші наукові школи, виходити у англомовний простір. Ще один дуже важливий напрямок — максимальна підтримка ЗСУ — колективна та індивідуальна. Будь-яке прохання з фронту має нами бути виконано. Не менш важливою залишається і проєктна діяльність університету, адже вона навіть у нинішні складні часи дозволяє нам вийти на зовсім інший рівень наукової діяльності, розширити партнерську співпрацю як в Україні, так і за її межами. Напрацювання, які ми сьогодні маємо, дозволяють нам з впевненістю говорити, що Прикарпатський багато зробив на цьому шляху. Кожен з нас має жити життям університету і працювати для його розвитку», – окреслив основні завдання на 2024 рік ректор.      

Детальніше: https://pnu.edu.ua/blog/2023/12/22/52573/