Міжуніверситетсько-міжкафедральна співпраця й академічна мобільність викладачів: гостьова лекція Любові Чулак

16 травня 2023 року у рамках реалізації договору про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, в концепції реалізації міжуніверситетської академічної мобільності для здобувачів освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта відбулася чергова гостьова лекція на тему «Розвиток мовлення засобами комп’ютерних ігор».

Спікер – Любов ЧУЛАК, асистент кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, учитель-логопед Косівського НВК, учитель-логопед вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель, учитель-методист зі стажем логопедичної практики 20 років.

       Любов ЧУЛАК – авторка студії «Логопедійка», яка заснована у 2020 році і налічує 35 інтерактивних збірок комп’ютерних ігор для дітей з порушеннями мовлення. Вчитель-логопед підбирає, укладає мовленнєвий матеріал до комп’ютерних ігор та озвучує їх. Зауважимо, що спікер Любов Йосипівна складає ігри відповідно до корекційних програм для дітей з порушеннями мовлення, затверджених МОН України.

          Метою лекції стало ознайомлення здобувачів вищої освіти із застосуванням комп’ютерних ігор у роботі з дітьми, які потребують логопедичної корекції.

       Любов Йосипівна презентувала комп’ютерні ігри для обстеження і корекції усного та писемного мовлення дітей, для формування мовлення в цілому (для немовленнєвих дітей), для розвитку лексичної та граматичної сторін мовлення, для розвитку слухового сприймання та фонематичного слуху, навички звукового аналізу та синтезу слів. Детально презентувала можливості використання мультимедійних засобів навчання у логопедичній роботі.

Щиро дякуємо Любов Йосипівні за змістовну, цікаву та корисну лекцію!

З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!