Участь викладачів і студенів кафедри у “Тижні Херсонського державного університету” в ПНУ

Упродовж 13-17 березня 2023 року у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся Тиждень Херсонського державного університету у зв’язку з річницею переміщення ХДУ на базу ПНУ на час воєнного стану в Україні. Викладачі і студенти кафедри професійної освіти та інноваційних технологій активно долучилися до запланованих подій та активностей. 

Розпочала його публічна лекція ректора ХДУ, професора Олександра Співаковського «Лідерство крізь призму життя».

«Ми розпочинаємо Тиждень присвячений нашим друзям та колегам з Херсонського державного університету, який є прикладом для багатьох закладів освіти і показує правильний шлях боротьби. Олександр Володимирович є не тільки очільником ХДУ, але й людиною, яка дуже багато зробила для того, щоб українська освіта сьогодні мала платформу для нової динаміки і продовжувала розвиватися. Я переконаний в тому, що кожен з вас, хто сьогодні тут присутній, розуміє, що таке лідерство, команда і як потрібно реалізовувати ті завдання, які стоять перед вами. Успіху та перемоги на усіх фронтах!», – побажав, відкриваючи Тиждень, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Детальніше: https://pnu.edu.ua/blog/2023/03/13/45477/

14 березня, в Шевченківській світлиці факультету філології Прикарпатського університету відбулася творча зустріч викладачів та студентів ПНУ та ХДУ з головою Спілки письменників Херсонщини Василем Загороднюком. Тема виступу: «Херсон та Івано-Франківськ: літературні паралелі».

Детальніше: https://pnu.edu.ua/blog/2023/03/14/45507/

15 березня відбулися публічні лекції першого проректора, професора ХДУ Сергія Омельчука на тему: «Академічна доброчесність у системі цінностей корпоративної культури університету» та докторки філологічних наук, професорки ХДУ Алли Цапів на тему: «Міжкультурна комунікація у сучасному освітньому середовищі: виклики, здобутки, перспективи».

Детельніше: https://pnu.edu.ua/blog/2023/03/15/45537/

А 17 березня відбулася заключна подія Тижня Херсонського державного університету – презентація книжки «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету або Хроніки релокованого вишу.

Детальніше: https://pnu.edu.ua/blog/2023/03/17/45602/

За словами ректора ПНУ Ігоря Цепенди, немає нічого кращого як пізнавати один одного, насолоджуватися діалогам та вивчати щось нове; вкотре відмітив мужність і силу духу херсонських освітян: «Нещодавно ми з Олександром Володимировичем були в Херсоні. Там живуть мужні люди, які не тільки вистояли період окупації, боролися і очікували звільнення, а й зараз, у надскладних умовах, втримують життєдіяльність міста і області. Такий незламний дух є прикладом героїзму українського народу, що дозволяє усім нам відчувати впевненість у тому, що ми переможемо російського агресора і відбудуємо нашу країну».