Віртуальні обміни: можливості та виклики для студентів і викладачів

17 вересня 2024 у Центрі «PNU-EcoSystem” рамках проєкту “Університет майбутнього: секрети успішного управління в освіті” студенти-майбутні бакалаври і викладачі кафедри взяли участь у тренінгу “Віртуальні обміни: можливості та виклики для студентів і викладачів”.

Вікторія Гнєзділова, кандидатка біологічних наук, доцентка (факультет природничих наук) та Катерина Фомін, кандидатка педагогічних наук, доцентка (факультет іноземних мов), що поділилися своїми враженнями та досвідом, отриманим під час стажування у літній школі – AMU Summer School “Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)”, організованою Університетом ім. Адама Міцкевича у Познані (Польща).

Ми довідалися про особливості та специфіку залучення студентів і викладачів різних країн до віртуальної мобільності, зокрема про пошук міжнародних партнерів UNICollaboration на платформі COILадаптивні формати для інтегрування проєктів віртуальної мобільності в університетський контекст, спільне міжнародне онлайн навчання з/без фізичної мобільності (Virtual Exchange) та змішані інтенсивні програми (BIP) тощо.

А також моделювали орієнтовні стратегії щодо реалізації віртуальної мобільності в університеті на різних рівнях (студенти – викладачі – адміністрація).