Міжнародна академічна мобільність студентів-логопедів

Упродовж 11-25 травня 2024 року  студентка-другокурсниця ОР бакалавр спеціальності 016 Спеціальна освіта спеціалізації 016.01 Логопедія Вікторії ДОБРОМІРСЬКА взяла участь у Міжнародному науково-дослідницькому виїзді “Scientific and research trip to the Balkans: Greece and Macedonia”, що проходив у Греції (Лептокарія) та Північній Македонії (Охрид) і був організований Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
Проєкт реалізовувався в рамках програм NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej.

Спільно із представниками Донбаського державного педагогічного університету, Національної академії внутрішніх справ (Київ), Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного університету внутрішніх справ (Харків), Харківського національного  університету імені Василя Каразіна, Одеського національного університеу імені І. І. Мечникова, Херсонського державного університету, Хмельницького національного університету та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичиини під керівництвом Вікторія ДОБРОМІРСЬКА активно долучилася до програми академічної мобільності.

Програма виїзду була дуже насиченою та цікавою. Спочатку була Греція, узбережжя Егейського моря: ознайомлення з архітектурою та інфраструктурою міста Лептокарія, яке розташоване фактично у підніжжя гори Олімп, екскурсія до святилища богині Деметри та відвідини археологічного музею (м. Діон), замку Платамонс, годування собак балканської породи шарпланіца (м. Бітола) та переїзд до Охриду (Північна Македонія). Перебування в Охриді, міста, яке входить до переліку світової спадщини ЮНЕСКО, було неменш інтенсивним: лекції проф. Анджея Сєрадського та Томаша Майдацького в античному амфітеатрі, екскурсії під керівництвом проф. Рафала Димчика (нічним містом, по християнських церквах, підводна археологія, відвідини монастиря св. Наума та короткий візит до Албанії). Учасники та учасниці виїзду розпочали роботу в групах (по 2-3 особи) на проєктами, в яких буде висвітлено результати науково-дослідницького виїзду. Завершився виїзд врученням сертифікатів. Це був надзвичайно цікавий та захоплюючий досвід пізнання країн через подорожі.
Радіємо і пишаємося успіхам нашої студентки. 
Детальніше про саму академічну мобільність і її результати – на Stefanyk – FM: http://surl.li/ujwaa