Участь студентів кафедри у конкурсі “Андерсен єднає серця”

Студентка групи СОЛ-41 Уляна МИЦАК взяла участь у міжнародному конкурсі«Андерсен єднає серця».

6 квітня до університету завітала Президентка Королівської академії наук – Марі Луїза Бек Нош на чолі поважної делегації з Данії  відсвяткувати річницю всесвітньо відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсона, щоб підвести підсумки та нагородити учасників конкурсу «Андерсен єднає серця».

Конкурс проводиться у рамках угоди про співпрацю між факультетом філології ПНУ та департаментом мови, культури та комунікації Університету Південної Данії. Його організовано для популяризації творчості Г. Х. Андерсена та підсилення українсько-данських освітньо-культурних зв’язків.

У складі делегації Королівства Данії на чолі з президенткою Королівської академії наук – Марі Луїзою Бек Нош — доктор філософії, Інституту культури і суспільства та балканських студій Орхуського університету – Біргітте Бек Пристед; докторантка в Центрі Ганса Крістіана Андерсена – Інга Капустян; професорка кафедри соціальних технологій, докторантка в Орхуському університеті – Надія Павлик.

Захід модерувала доцентка кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства Алла Мартинець.

З вітальним словом виступив ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда: «Дякуємо нашій делегації Королівства Данії, що приїхали в Україну у такий важкий час. Ми зараз потребуємо віри у майбутнє, власне, як і вчить Андерсен. В багатьох випадках Україна є незламною, тому що намагається протистояти не тільки у військовій справі, а й розвиває науковий потенціал. Дякуємо за солідарність. Радіємо з того, що нам вдалося провести конкурс «Андерсен єднає серця». Він направду дуже цікавий, глибокий і теплий. Ми завжди відкриті на творчість тих народів, які несуть доброту та світ. Вітаємо наших учасників, які активно себе проявили та бажаємо успіхів і надалі! Ми протягом останнього часу починаємо розробляти комп’ютерні ігри для вивчення багатьох творів. Тому в перспективі хочемо створити таку ж гру про творчість Ганса Крістіана Андерсена».

«Дякуємо, що в непростий час для вашої країни ви змогли нас прийняти! Сподіваюся, що впродовж нашої співпраці ми налагодимо зв’язки, щоб вивчати Андерсена ще більше. Я приємно вражена, що в Україні так славиться його творчість серед дітей та дорослих. В Данії він є великою особистістю. Хочу також відзначити, що на державному рівні Україна має величезну підтримку серед усіх партій та парламенту. Це тільки підсилює нашу взаємодію. Стосовно науки, то я переконана, що вона має бути без кордонів. Ми захоплюємося стійкістю українців та їх ентузіазмом у плані освіти», – зазначила президентка Королівської академії наук Марі Луїза Бек Нош.

Детальніше: http://surl.li/yebnfx