Пленарне засідання підсумкової звітної наукової конференції

Традиційно в університеті підсумували наукову діяльність за минулий рік. Сьогодні відбулося пленарне засідання звітної наукової конференції у змішаному форматі за участю викладачів, докторантів, аспірантів та студентів.

Вступним словом роботу конференції відкрив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда: «Вітаю всіх з початком звітної наукової конференції. Така традиція є можливістю підсумувати здобуток кожного з нас, а також університету, адже без вас не вдалося б бути на такому високому рівні серед провідних вишів України. Наука – це є невід’ємна складова діяльності університету. Протягом цих років нам вдалося сформувати потужні наукові школи природничих, гуманітарних, суспільних, політичних наук тощо. Найбільш відрадно, що кожна наша наукова школа має свій розвиток та успішну реалізацію. Головне завдання в найближчі роки – це є підсилення молодіжного крила науки. Це не тільки зацікавлення, але й підтримка молодих науковців, можливість подальшого розвитку. Переконаний, що спільно ми зможемо розширити наше наукове коло для того, щоб Прикарпатський університет був в першу чергу, потужним осередком науки. Зараз, ми радіємо вашим успіхам, які вийшли далеко за межі університету та України і набувають популяризації деінде».

Далі, у межах програми пленарного засідання, з доповідями виступили науковці університету Оксана Джус, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри професійної освіти та інноваційних технологій, з доповіддю «Освіта в часі війни: розвивати не можна стримувати» та Галина Русин, докторка педагогічний наук, доцентка, на тему «Тенденції розвитку української етнопедагогіки на західноукраїнських землях (1772-1939 рр.)».

Учасники звітної наукової конференції у ході обговорення доповідей відзначили актуальність їх тематики, процеси розвитку проблем та їх вирішення, присутні обговорювали зміст виступів.

Впродовж 4-5 квітня відбудуться пленарні засідання секцій та засідання під секцій у навчальних підрозділах. 7 квітня о 14:00 пройде підсумкове засідання керівників секцій. Покликання: https://pu.webex.com