Серпнева конференція “Нова Українська Школа: виклики та перспективи освітньої реформи” .

19 серпня 2019 року завідувач кафедри Оксана Джус взяла участь у Серпневій конференції “Нова Українська Школа: виклики та перспективи освітньої реформи”.

Її лейтмотивом стали слова Міністра освіти України Лілія Гриневич: “…об‘єднуючим фактором має стати чітко визначена мета української освіти – побудова суспільства освіченого загалу.


Це дуже амбітна мета, яка потребує часу, ресурсів і технологічних рішень. Але до неї варто йти, бо саме вона може стати ключем до розкриття потенціалу нашого народу і до успіху нашої країни. На мій погляд, саме розробка такої чіткої візії та плану дій для втілення цієї мети є одним із основних стратегічних завдань українського суспільства на майбутнє.

Україна має прагнути до того, щоб вся система освіти наскрізно готувала людей до складних викликів майбутнього, які вимагають від нас принципово нових підходів до навчання та розвитку можливостей наших громадян і творення суспільства освіченого загалу.


В умовах дедалі більш мінливого, невизначеного, складного та неоднозначного світу освіта може допомогти нам відповісти на проблеми та не пасувати перед ними. Це цілком суголосно і нашим потребам та реаліям. Тож давайте матимемо мужність і здатність триматися разом заради змін на краще, заради нашого спільного добробуту і зростання. Перед нами дуже багато роботи, там для кожного знайдеться своє місце”.