Участь завідувача кафедри Оксана Джус в Освітньому конгресі “Школа майбутнього – шанси та перспективи”

15-16 червня 2018 року завідувач кафедри Оксана Джус взяла участь в Освітньому конгресі “Школа майбутнього – шанси та перспективи”, організованому німецьким культурним центром Goethe-Institut Ukraine при посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України.

Окрім пленарної доповіді Райнхарда Кааля (педагог, журналіст і кінорежисер, засновник «Архіву майбутнього», Гамбург) “Школа майбутнього”  https://www.youtube.com/watch?v=bnGtwLiQd_c, під час якої долучилася до відкритих запитань доповідачеві, вона відвідала секції  “Актуальні вимоги до професійної підготовки та підвищення кваліфікації вчителів” та “Актуальні тенденції в професійній освіті”, в рамках яких працювали з лекціями, майстер-класами найяскравіші представники освіти Німеччини та України.

Серед них: “Професіоналізм завдяки якостям хорошої школи” (проф., д-р Зільвія-Iріс Бойтель, Технічний університет Дортмунда), “Підготовка вчителів для гімназій у федеральній землі Баден-Вюрттемберг” (проф., д-р. Клаус Тайхман, Інститут підвищення кваліфікації вчителів Баден- Вюрттемберг, Штутгарт), “Підвищення кваліфікації, що надихає. 23 техніки, які ми можемо використати вже завтра” (Ольга Іськович, Центр інноваційної освіти «Про.Світ», Львів) та ін.

Оксана Джус також відвідала також воркшопи педагогів-практиків “Технології, що формують майбутнє. Виклики педагогічним працівникам” (к. пед. н. Артур Кочарян, ThinkGlobal, Київ) та “Фізичні основи польоту — навчання на практиці” (Пауль Пшенічка, Ліцей №1, Чернівці).